14.12.2024 | Mersin'i Seviyorum - Güncel Haber ve Yaşam Portalı

‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ İlk Meyvelerini Veriyor

  • 13 Haziran 2016
  • 862 KEZ OKUNDU
‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ İlk Meyvelerini Veriyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB ve GİŞKAD iş birliğiyle verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan kursiyer Akile Ünsal, tantuni salonu açtı.

Özel sektörden emekli olan Akile Hanım çalışmayı sevdiğini ve belli bir süreden sonra iş hayatına dönmek istediğini fark ettiğini yakın çevresinin de destekleriyle verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmaya karar verdiğini söyledi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin vizyonlarını genişlettiğini, ufuklarını açtığını ifade eden Akile Hanım öğrendiklerini uygulama imkânı bulduğunu belirterek, “Çalışmaya ve üretmeye istekli kadın arkadaşlarla aynı havayı solumak, fikir alışverişlerinde bulunmak başarabileceğime olan inancımı arttırdı” dedi.

Kurs sürecinde nerede ve hangi alanda işyeri açmak istediğinin ve getirisinin analizini, aldığı eğitimlere paralel olarak değerlendiren Akile Hanım, uygun yer ve hizmet eksikliğini saptayıp bu yönde atılımını yaptı. Hayalinde Mersin’in vazgeçilmez tadı olan tantuni için restoran kalitesinde hem şık bir yer hem de şık bir servis fikri oluştu.

Kurs sürecinin tamamlanmasının ardından hayalindeki işyerini açmak için çalışmalara başlayan Akile Hanım, tadilat ve ekipman tedariki için yaklaşık bir ay çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz’a ve belediye çalışanlarına kadınları desteklemek amacıyla böyle bir eğitim imkânı oluşturdukları için teşekkür eden Akile Hanım, kadınların vazgeçmemesi gerektiğini belirterek, “Birçok sıkıntılardan, birçok evrelerden buralara gelebiliyoruz. Pes etmemek, inanmak ve sabretmek lazım. Ama kolay yoldan para kazanmak isteyen bu işi yapamaz. Amaç zoru başarmak ama sabrederek ve inanarak. Ne yapmak istediğinizi bilmeniz lazım. Güneş ışınlarını herkese aynı yansıtıyor ama herkes onu farklı farklı alıyor” şeklinde konuştu.

Eğitim için başvuruda bulunan herkese her ay 30 kişilik gruplar halinde 12 günlük ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ veriliyor. Kursa katılan kadın kursiyerlere, sertifika sahibi olduktan sonra birçok alanda üretime katkıda bulunma imkânı sunulurken eğitimler yoğun ilgi görüyor.

Eğitim sırasında kursiyerlere bir işletmenin nasıl kurulacağı, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikrinin geliştirilmesi, girişimcilik egzersizleri, bir iş planının nasıl oluşturulacağı ve KOSGEB’e nasıl başvurulacağı gibi konular ayrıntılı olarak anlatıyor.

Kursun deneyimli ve donanımlı kadrosu ile katılımcıların ne istediğini bilen yapıda olmaları eğitimi daha da verimli hale getirdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ